donderdag 30 januari 2014

Axioma

Mijn eindexamenweek herinner ik me als redelijk relaxed: 's ochtends wat leren en 's middags stoom afblazen met tekenen aan een kaartspel, lekker recht-toe-recht-aan dichtgesmeerd met Edding stiften. Ik noemde het spel Axioma, naar een van de moeilijke woorden uit het eindexamen Nederlands. En voor je het weet ben je alweer ruim twintig jaar verder... 



dinsdag 14 januari 2014

Ode à la Schtroumpfette

Als ik voor een Vlaamse uitgave een pin-up mag tekenen, dan kom ik al gauw uit bij de eerste grote liefde in mijn (destijds prille) leven: de Smurfin. Ze is inmiddels wel ietwat met me meegegroeid… En nee, haar mutsje is niet gekrompen, dat is een knipoog naar dat van Marianne, waar Peyo zich meer dan vijftig jaar geleden ook op baseerde toen hij de Smurfen een muts gaf. 


Onderstaand trouwens de (iets bravere) versie van mijn zesjarige dochter... 



donderdag 2 januari 2014

Our new happy life…

Begin deze eeuw bestond er een stripblad De Stripper, bedoeld als kweekvijver voor aanstormend talent. Een keer stond ik op de cover van het blad en dat was deze tekening. De strip die erbij hoorde is volstrekt onleesbaar en op zijn zachtst gezegd obscuur, maar die plaat ziet er nog steeds leuk uit (PS Uiteraard met dank aan George Orwell voor de kreet 'our new happy life'…).